Lídia

Lídia

Lídia

2020. április 09. - lucius01

Lídia a kolléganőm.

Adott egy negyven körüli nő. Csendes, ritkán beszél, akkor is csak munkaügyben. Senkivel nem keres és nem tart kontaktot. Ebédjét is az asztalánál fogyasztja el, nem az ebédlőben a többiekkel. Távolságtartó. Passzív mindenkivel. Szó szerint mindenkivel. Mint egy autógyári robot. Elvégzi a munkáját, de nem bratyizik senkivel.  Köszönni köszön, és ennyi.

 

Totál passzív. Melankólikus, egykedvű, gépies. Nem pletykál, nem mószerol, semmi. Csak dolgozik. Bejön, köszön, melózik, munka végén elköszön, és távozik. Akár egy biorobot.  Munkába temetkezik. 15 perccel kezdés előtt már nyomja, és a vége után is szinte szólni kell neki, hogy vége a munkaidőnek.

 

Fura?

 

Annak, aki "lát" annak nem.  Aki nem összefüggésekben gondolkodik, ok-okozati sémákban, az értetlenkedik Lídia viselkedésén. Már aki egyáltalán rá gondol.

 

Milyennek látom én Lídiát? Legyünk őszinték. Ha egy férfi nőre néz, látja, hogy az adott nő vonzó-e számára, tetszik-e neki, avagy nem. Ugyanez a nőknél, ha férfira néznek. És akár tetszik a kedves olvasómnak, akár nem, a valóság objektív. A szép mindenkinek szép, a csúnya mindenkinek az. Főleg ha ezek szélsőségek.

 

Lídia nem "nő". Semmi nőiesség nincs benne. Körte alkatú. Nagyon kicsi mell, hatalmas fenék. De nem az a formás, kívánatos fenék, hanem az a nagy "plaff".  Arca, fejformája férfias. Rövid (4-5 centis) a haja, mint egy fiúnak.  Mögötte állva nem mondanád meg, hogy nő, ha deréktól fölfelé látnád.

 

Ő ember. Nem nő, ember.

 

Miért olyan a viselkedése amilyen?

 

Kolléganővel beszélgettünk róla. Azt mondta, (összekeverve az okot és az okozatot) hogy azért nem kell a kutyának sem, mert rettentő passzív, rideg, és távolságtartó mindenkivel. Holott fordítva: azért (lett) ilyen, mert soha nem kellett senkinek. (Én hoztam fel a témát, hogy 100%-hogy nincs senkije. )

 

Egy ízben láttam őt a munkahelyen kívül.  Előttem sétált az utcán, hazafelé. A téren bementem a bankba, pénzt felvenni. Mikor kijöttem kb. 10 perc múlva, még mindig a téren sétálgatott, látszólag céltalanul. Kóválygott. Úgy tűnt nem akar hazamenni.  Gyanítom, senki nem várja. Lehet, még a szüleivel él.

 

Számomra azért fontos a személye, mert (sajnos, mindkettőnk számára sajnos)  remek tükör számomra.  Ahogy én férfiként nem kellek a nőknek, mert nem vagyok számukra vonzó, úgy ő nőként nem vonzó, s nem kell a férfiaknak.

 

A valóság objektív. Aki nem kell, mert nem vonzó a másik nemnek, az magára marad. Társ, szerelem, és saját család nélkül "éli" le az életét, s mikor szülei meghalnak, fizikálisan is magára marad.

 

Lídia, mint nő, átélhette, hogy nem kap figyelmet, nem közelednek hozzá a férfiak, láthatta ismerősei induló kapcsolatát, házasságát, gyerekek születését. Ő pedig láthatatlan maradt minden férfinak. Mindenkinek. Azoknak is akik neki tetszettek, és azoknak is akik nem jöttek be neki. (ha igaz lenne a kinek ez, kinek az, akkor a "fajtánk" nem létezne) Ezért nem boldog. Nem mosolyog, nem nevet. Rezzenéstelen, kifejezéstelen az arca.

 

Magára hagyták. Leszarták. Mint nőt.  (és mint embert is)

 

A párkapcsolat alapja a megfelelő külső által kiváltott szexuális vonzalom. Aki "nem néz ki jól" az magára marad. Férfiban is és nőben is. Aki nem kelt vonzalmat, magára marad. A jó belső nem afrodiziákum. Aki nem vonzó, de amúgy rendes, normális, tisztességes, az jó BARÁT lesz. Nem társ, nem szerető, nem apa, nem anya, nem férj, és nem feleség.

 

Lídia is vágyott a szeretetre. mint mindenki.  Szeretni, és szeretve lenni, valakivel, valakiért élni, tartozni valakihez. Ez ad egyedül IGAZI célt és értelmet az ember életének . De nem kaphatta meg, nem élhette át, s mindezt miért? A nőietlen, jellegtelen külseje miatt. Tehet róla? Nem. Hibáztatni nem lehet.

 

Az embert a céljai, vágyai, álmai, tervei nem szeretik. Ha nem kellesz senkinek, magadra vagy hagyva minden céloddal, érzéseddel stb... EZÉRT lesz passzív a magára hagyott ember.  (vagy önpusztító)

 

1 - így kevésbé fáj

2 - úgy sem (ez sem) érdekel senkit

3 - a magára hagyott céljaiban is magára van hagyva, és a magányt csak erősíti az elért cél, ha nem tudja senkivel megosztani, így lemond a magányos lassan mindenről.

 

Lídia AZÉRT passzív, mert senkinek nem kell. Nem azért nem kell senkinek, mert passzív.

 

Előbb volt, a "láthatatlansága" és csak aztán a passzivitása, magába csavarodása. Előbbi váltotta ki az utóbbit. Nem fordítva. Magánéleti kudarca, sivársága, életnélkülisége tette őt ilyenné, az évek alatt.  Nem tudott ellene tenni. Mert nem lehet. Nincs metamorfózis, átalakulás, nincs az a smink, edzés akármi, ami GYÖKERESEN, esszenciálisan megváltoztatna, ráadásul pozitív irányba. Szarból nem lehet várat építeni, de ez borzalmasan hangzik egy emberrel kapcsolatban. Hozott anyagból dolgozunk. Ha nincs alap, nincs építmény sem.

 

Lídia a sorstársam. Megértem őt. De ez sem neki, sem nekem nem vigasz. Ja, és egymásnak sem kellünk. Nem igaz a hasonló a hasonlót, ha egyik sem vonzó.  Aki (objektívan) nem vonzó, azt a hasonló nem vonzó sem látja vonzónak.

 

Bebuktuk.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lidia0.blog.hu/api/trackback/id/tr1915600164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lucius01 2020.04.09. 09:51:36

UI: egyik kolléganő azt találta mondani, összeillünk Lídiával. Hiába kérdeztem, nem mondta el miért. Azért ez is elgondolkodtató.

Hemi12 2020.04.10. 16:25:25

@lucius01:
Nyilván arra gondolt, hogy mindketten rondák vagytok, és senkinek se kelletek.
Legalábbis ez lenne a kézenfekvő, de ennél azért van sokkal kacifántosabb magyarázat is.
Mégpedig az, hogy bűntudata van amiatt, hogy nem talál téged vonzónak és persze amiatt is, hogy Lídiát sem találja senki annak.
Ugye erre találták ki önbecsapásnak azt, hogy mindenki megtalálja azt, aki hozzáillik.
És ha te összejönnél ezzela nőel, akkor igazolást nyerne az, hogy mindenkinek más tetszik.
Vagyis nem kéne bűntudatot éreznie.
Illetve ez nem is bűntudat, inkább... annak az érzése, ogy ő egy szar, hiszen nem dolgozott meg azért, hogy vonzóbb legyen.

Nagyon jó ez az ok-okozat cserélgetés, érdekes, hogy milyen új megvilágításba kerül minden.
Főleg nagyon jó gondolat, hogy azért nincs az ilyen embereknek céljuk, mert senkit sem érdekelne, ha elérik.

Viszont nem hiszem, hogy Lídia soha nem kellett senkinek.
A férfiakra valóban igaz az, hogy ahány pasi, annyi féle ízlés.
Elég csak megnézni, hogy hányan keresnek rá pornóoldalakon öreg nőkre, dagadt nőkre, rokkant nőkre - igen, ilyenből is sok van - és még sorolhatnám.

Egyáltalán nem biztos tehát, hogy senkinek sem jött be.
Maximum azoknak jött be, akiket ő nem talált vonzónak.
Tapasztalataim szerint nincs az a bányarém, aki ne találna magának egy közepes, vagy kicist rosszabb pasit, ha akar.
Lehet, hogy Lídia viselkedésére a legkézenfekvőbb, hogy simán csak introvertált.
Én is világ életemben utáltam e,berekkel beszélni.
Mármint olyanokkal, akikkel nem én akartam ismerkedni, hanem muszáj volt velük egy légtérben tartózkodni.

lucius01 2020.04.10. 17:06:27

@Hemi12: "Egyáltalán nem biztos tehát, hogy senkinek sem jött be."

Én nagyon valószínűnek gondolom, hogy senkinek. Annyira nőies, mint egy fadarab. Egy részeg buliban talán meghúzhatták, de ő annyira introvertált, h olyan szituban tuti nem volt. Nagy csalódása sem lehetett, az más "kisugárzást" tükrözne.

"Maximum azoknak jött be, akiket ő nem talált vonzónak."

Ez a nők jó nagy %-ára igaz. Azonban mivel a muff nagyobb érték, és hatalom, így az idő múlásával a közepes csajok is megtalálják a kölcsönösséget. Csak a tényleg rondák nem. Aki 40 évesen sem "találta" meg, az azért erőteljes bizonyíték.

Mindazonáltal, érezhető az emberen, ha soha nem volt viszonya az ellenkező nemmel. Tapasztalatlanság, ordító tévhitek a férfi-nő kapcsolatról. (pl. a hasonszőrű haverom, akinek soha nem volt nője, azt mondta :"Azt hittem ha lesz kocsim, lesz nőm")

Lídiáról ordít a totál mellőzöttség. Ha 1 ember túlzóan belemerül valamibe, az mindig a valóság elől való menekülés. Narkó, alkohol, munka, pc játékok, edzés, akármi, amit túlzásba visznek. Minél jobban fáj valami, annál jobban menekülnek, és annál jobban merülnek el valami "figyelemelterelő, fájdalomcsillapító" dologba.

Nézz meg 1 boldog embert. Nincs menekülés az életében, nincs rádurranás semmire.

Lídia beteg mértékben rágyógyult a munkára. Ez nem szimpla érdeklődés, jó munkavégzés belső igénye, vagy melószeretet. Ehhez hozzávesszük a viselkedését, (másokhoz való viszonyát) akkor nyilvánvaló, hogy baja van.

Hemi12 2020.04.13. 12:21:28

@lucius01:
Nem tudom, lehet.
Mindenesetre jó eberismerő vagy.
Mit írtál valahol, pszichológusnak készültél?
Szerintem nem is lennélolyan rossz.
Monduk nem túl erős a mezőny.
Nekem is hasonlóan rossz tapasztalataim vannak velük, mint Vész-nek.

lucius01 2020.04.13. 12:44:27

@Hemi12: Köszönöm.

A pszichológia amúgy áltudomány. A különböző iskolák más és más választ adnak ugyanarra a problémára.

Nem bánom, hogy nem lettem pszichomókus.

Incel Percek 2020.04.30. 11:02:42

Kíváncsi lennék egyébként, hányan vannak még így, mint mi vagy Lídia, csak hányan nem írják ki magukból ezeket a történeteket. Én is ismerek ilyesmi nőt, és szomorú belegondolni, hogy ő is a gének áldozata lett, mint mi. Ami egyébként a természet tekintetében így van jól, hiszen a rossz géneket nem szabad továbbörökíteni, csak ugye máshogy működik a mai ember agya a társadalmi elvárások következtében.

Azt is érdemes különben megfigyelni, hogy nők közül egyedül a nagyon torz vagy szimplán csak nagyon nem vonzó emberek lesznek incelek, míg férfiak közül sokkal szélesebb a skála. Jó, hát amilyen nagy elánnal indítottam ezt a mondatot, annyira nem tartom lényegesnek bővebben kifejteni, mert magáért beszél ez az egy mondat.

lucius01 2020.08.12. 09:03:40

@Incel Percek: "Kíváncsi lennék egyébként, hányan vannak még így, mint mi vagy Lídia, csak hányan nem írják ki magukból ezeket a történeteket."

Elég sokan. Ahogy az igények nőnek, úgy lesznek egyre többen.
süti beállítások módosítása